Workshop

Zicht krijgen op je patronen

 

Om meer zicht te krijgen op waar jouw belemmeringen zitten in je dagelijkse leven geven Els en Trudy naast individuele sessies ook workshops in groepen. De setting van een groep geven je weer andere inzichten dan bij één op één sessies. In 1-daagse en 2- daagse workshops kijk je naar persoonlijke vraagstukken waar je mee rondloopt en die vaak niet zijn op te lossen met je hoofd. Anders had je al lang een oplossing bedacht.

In contact met anderen gedraag je je op een bepaalde manier. Er is interactie tussen jou en de ander. Hoe jij reageert zegt iets over jou persoonlijk, maar vooral ook over waar je vandaan komt. Namelijk bij je ouders en je familie, de eerste “anderen” waar je mee te maken kreeg. Daar heb je geleerd hoe je jezelf dient te gedragen, volgens hun normen en waarden. En zij hebben dat weer geleerd van hun ouders en andere familieleden. De normen en waarden van jouw familie komen tot uitdrukking in de zin: “Zo doen we dat in deze familie”.

Als klein kind was je afhankelijk van je ouders. Grote kans dat je je gedrag op hen hebt aangepast. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld vooral stil moest zijn, lief moest zijn of juist de leiding moest nemen. Dit alles is aangeleerd gedrag en komt meestal niet overeen met wie je werkelijk bent. Het kan je gaan belemmeren in je dagelijks functioneren.

Tijdens de workshops wordt er gewerkt met een combinatie van familieopstellingen en Rebalancing. Rebalancing gaat over het voelen in je lichaam in het nu en familieopstellingen gaat over de invloed van je familie en voorouders op jou. Beiden geven je de kans om (nieuwe) ervaringen in je lichaam te voelen. Die gaan over jou en over de invloed van je familie op jou. Waardoor je oude patronen gaat zien en je nieuwe bewegingen toe kunt voegen die beter bij je passen. Er vindt een diepere integratie in jezelf plaats en je snapt werkelijk hoe het bij jou werkt. Je weet beter wie je bent, wat je wilt, wat je voelt, wat klopt en wat niet.

Je bent van harte welkom!

Your task is not to seek for Love
but merely to seek and find
All the barriers within
yourself
that you have built
against it.

Jalal ad-Din Rumi