Retreat

In je kracht staan.

Driedaagse Retreat – Luisteren naar de bewegingen van je ziel.

 

Retreat betekent letterlijk jezelf terugtrekken. Het is een manier om terug te komen bij jezelf zonder de afleiding van je dagelijkse leven. Het is tijd die helemaal voor jezelf is. Zo kun je je weer opladen en nieuwe inspiratie vinden. Het brengt je nieuwe inzichten over jezelf of de situatie waarin je je bevindt.

Ons vierde Retreat zal plaatsvinden op 21, 22 en 23 april 2022.  Leef jij van buiten naar binnen? Of van binnen naar buiten? Vaak zijn we beter afgestemd op de behoeften van onze omgeving en staan we niet meer op onze eigen gezonde plek. We verliezen het zicht op onze eigen behoeften. Dat wat van buiten komt, bepaalt wat we doen, denken en handelen. Voor korte tijd is dat geen probleem. Echter, als het een manier van leven wordt, kunnen we ons ineens in een leven bevinden waar we niet gelukkig zijn. In periodes van bezinning wordt dit duidelijk en kan er verwarring bestaan over wat onze eigen behoeftes zijn, over wie we zijn en over wat we willen.

Tijd om van binnen naar buiten te gaan leven. Te gaan luisteren naar wat er binnen in jou leeft en weer op je eigen plek te gaan staan. Stil staan hoe jij jouw bewegingen maakt in jouw leven. Jouw omgeving onder de loep nemen en dynamieken transformeren die jou beter dienen. Onderzoeken welke bewegingen je nog niet hebt gemaakt en welke jou in staat stellen te kunnen vertrouwen op jezelf. Zo wordt jouw leven een aaneenschakeling van stimulerende en inspirerende bewegingen die jou voluit in het leven zetten. Precies zoals het bedoelt is en volledig afgestemd op jouw zielsbestemming.

 

Wat gaan we doen

 

Samen kijken we naar waar je nu bent. Wat belemmert je om voluit te leven? Wat heb je jezelf aangeleerd om te kunnen overleven in plaats van te leven? We maken deze dagen gebruik van familie opstellingen, meditatie, oefeningen en rituelen. Zo krijg je helder welke bewegingen er zijn en waarom jij ze zo maakt. Van daaruit onderzoeken we wat een gezonde beweging is om nu te gaan maken. Dit biedt ruimte voor diegene die je werkelijk bent; ruimte voor je ziel, voor je zijn, voor jouw eigen kracht.

In deze retreat krijg je ook voldoende ruimte om echt even tijd voor jezelf te nemen. Maak vooral een keer een wandeling, trek je terug met je dagboek, zoek een stille plek om te reflecteren. We vinden het belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt.

 

Voor wie

 

Deze retreat is voor jou als je een duidelijk ‘ja’ voelt. Omdat je in je lijf voelt dat dit is wat je nodig hebt. Of omdat je weet dat er nog wat ‘opgeruimd’ mag worden en het je aanspreekt dat je dat niet alleen hoeft te doen.

Je hebt geen ervaring nodig in mediteren, zelfonderzoek of opstellingenwerk. Wij zijn er drie dagen lang om jou te begeleiden en waar nodig uitleg te geven.

 

Door wie

 

Wij zijn Chantal van de Louw en Els van Os. Al vanaf de kleuterschool zijn we vriendinnen. Door de jaren heen heeft onze persoonlijke en professionele zoektocht naar de werking van de ziel onze vriendschap steeds verder verdiept. Dit vormt een stevige basis voor de veilige sfeer die we waarborgen en die van belang is voor het werken met kwetsbare thema’s.

 

Praktische informatie

 

We hebben een fantastische locatie gevonden: Natuurlijk Yoga, Hondstraat 8, Vorstenbosch. Een prachtige Yoga ruimte van Marloes en een heel grote tuin erbij. In de tuin staat een strechtent waaronder we in de schaduw ook oefeningen kunnen doen. En is een overdekt terras waar we heerlijk kunnen lunchen.

Tijdens het programma kun je met je vragen steeds bij ons terecht. Zo staan onbeantwoorde vragen niet in de weg en kun je je volledig overgeven en het weekend ten volle ervaren.

Kies voor gemakkelijk zittende kleding en prettig schoeisel. Neem gerust een dekentje mee, een extra laagje kleding en dikke sokken of sloffen. Tijdens de meditaties en sommige oefeningen kun je het soms wat koud krijgen. Vooral als het weer niet zo warm is.

 
Wat:

Retreat In je kracht staan

Wanneer:

donderdag 21 april, vrijdag 22 april en zaterdag 23 april 2022

Waar:

Natuurlijk Yoga
Hondstraat 8
Vorstenbosch
www.natuurlijkyoga.nl

Begeleiding:

Els van Os
Chantal van de Louw

Tijd:

Van 09:30 tot 17:00 uur
Inloop vanaf 09:00 uur

Investering:

€ 365,-
Koffie, thee, een gezonde lunch en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen. We zijn niet BTW-plichtig.
Mocht door COVID de retreat niet doorgaan dan krijg je het volledige bedrag terug.

Overnachtingsmogelijkheden:

Gezien de retreat zonder overnachting is, hebben wij een aantal tips.
www.bedinbrabant.nl
www.kersenhof.nl
www.benbdemaashorst.nl
www.bijroozen.nl (B&B en camping)

Aantal deelnemers:

Het maximum aantal deelnemers is 10.

Informatie en aanmelden:

Voor je aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met Els van Os:
e
lsvanos@kpnmail.nl
06-12339266

 

Wie zijn wij

 

Chantal van de Louw (50):

Mijn leven heeft me uitdagingen gegeven die traumatisch waren, maar het heeft me ook heel veel zegeningen gegeven. Ik woon samen met mijn soul mate. We hebben vier kinderen en een hond. We wonen op het Engelse platteland waar we omringd zijn door de natuur.

Ik ben opgegroeid in een gezin dat leed aan de gevolgen van de Bersiap (Indisiche oorlog voor onafhankelijkheid) en waar veel kindersterfte was. Dit had depressies en andere psychische problemen tot gevolg voor veel leden van mijn familie, ook voor mijzelf.

Deze voorgeschiedenis en mijn eigen ervaringen hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Ze hebben me kracht gegeven. En veel kennis. Kennis die ik heel graag wil doorgeven. Ik weet dat er ongebruikt potentieel in iedereen zit en als ik het zie ontwaken in mensen, is dat het mooiste wat er is.

In deze retreat zal ik voor jou aanwezig zijn en alle aspecten die jou tot jou maken verwelkomen. Samen met Els zal ik je begeleiden naar de plaats waar jij jezelf radicaal mag accepteren en waar je nog meer liefde voor jezelf mag activeren.

Kijk eens op www.dirumah.co.uk als je meer wilt weten.

Woorden die bij mij passen zijn: zachtheid, compassie, liefdevol, spiritueel, gevoelig, omarmend.

 

Els van Os (50):

Ik ben Els. Getrouwd met een lieve varkensboer en gezegend met 4 prachtige kinderen.  Op mijn 24e kwam er een omslag in mijn leven. Alle gevoelens die er in mij waren ontploften en lieten me zien dat ik niet op dezelfde voet door kon gaan. Vanaf dat moment begon mijn weg naar mezelf, naar wie ik werkelijk ben.

Ik ben de jongste uit een gezin van drie kinderen. Mijn moeder werd rond mijn eerste levensjaar ernstig ziek. Mijn vader had een druk bedrijf en was dus weinig aanwezig. Het ervaren van twee ‘afwezige ouders’ heeft ertoe geleid dat ik weinig heb kunnen rusten in mijn ouderlijk gezin. Dat ik op een plek ben gaan staan om het overzicht te behouden en mijn eigen overleving ben gaan regelen. 

Daarbij  hebben mijn voorouders allemaal een katholieke boerenachtergrond. Grote gezinnen, veel overleden kinderen, geen tijd om te rouwen, hard werken en doorgaan. Ruimte voor gevoelens was er niet waardoor ook psychische ziekten en suïcide voorkwamen. Daar waar gevoelens geen plek krijgen, zoeken ze hun weg om alsnog een plek op te eisen. Ik heb al veel kunnen aankijken en doorvoelen. Ik kan het beter laten waar het hoort en heb helder gekregen wat van mij is en wat van de ander. Daardoor is er rust in mij gekomen.

Mijn doel is om iedere cliënt te begeleiden naar een vrijer en meer ontspannen leven.
Ik kijk ernaar uit om jou samen met Chantal te begeleiden op het pad dat jij loopt.

Woorden die bij mij passen zijn: stevig, helder, puur, dragend, uitdagend, gevoelig en ruimte voor alles wat er is.

Wil je meer over mij en wat ik doe weten? Kijk dan gerust rond op deze website.

 

Recensies Retreat

 

Ervaringen derde Retreat:

“Ik heb de retreat als intens ervaren. Wel in de juiste zin van het woord. Ik kreeg inzichten in mijn gedrag en in mijn gevoelens. Els en Chantal wisten mij (en de andere deelnemers) precies aan te voelen, waardoor ik me veilig voelde en ik de oefeningen kon doen op de manier waarop het voor mij het fijnst voelde.”
Yvonne

“Het waren onbeschrijfelijke, bijzondere dagen.
Ik heb prachtige inzichten gekregen, waardoor ik anders naar het leven kijk. Die er voor zorgde dat puzzelstukje in elkaar vallen en mijn puzzel stuk meer kloppend maakt.
Tijdens de familieopstelling is het bijna magisch wat er gebeurd, wat je te zien, te horen en te voelen krijgt, MAGISCH, dat was echt een eyeopener voor mij.
Nu dein ik nog steeds mee op de energie van het weekend, heerlijk.
Ik heb zo’n innerlijk rust gekregen, voel en zie de dingen anders.
Ik ben dichter bij mezelf komen staan en durf wel te zeggen dat ik nu al meer de beslissing neem van binnenuit.
Weet je, zo’n retreat zou iedereen minstens 1 keer moeten doen,
een groter kado kun je jezelf niet geven.
En als je kiest voor een retreat, dan wil ik jullie Els en Chantal echt aanraden. Zij zijn zo super geweldig hierin, de rust, de liefde en warmte die ze geven, geeft jou de ruimte en de kans om te helemaal te geven en te zijn wie je bent”
Masja

“Voor dit retreat had ik gekozen om 3 dagen voor mezelf te hebben, weer contact te maken met een ruimere energie en mezelf te voeden. Ik kwam in contact met een deel wat ik bewust niet kende en dat was emotioneel, maar erg openend. Na het retreat voel ik me wat ruimer van binnen en kan ik sommige dingen beter begrijpen. De begeleiding van Els en Chantal is fijn, open en met humor. Een aanrader!”
Anita

Ervaringen tweede Retreat:

“Wat was het een bijzondere ervaring de retreat onder begeleiding van Els en Chantal.
Het heeft me dichter bij mezelf gebracht en mooie inzichten gegeven.
We waren met een geweldige groep powervrouwen. Mooi hoe krachtig de groepsdynamiek was.
De locatie in Vorstenbosch en de verzorging van de inwendige mens waren super.
Een aanrader als je wat issues hebt die je eens aan wil kijken en wat lichter door het leven wil gaan.”
A.R.

“Het retreat was een uitnodiging voor mezelf om te onderzoeken op welke punten ik vast liep in mijn dagelijkse leven. De familie opstellingen, het accepteren van mijn plek in mijn systeem en het doorvoelen van de emoties die hierbij horen hebben me veel inzichten gegeven. Een mooie start om mijn proces door te kunnen pakken. Het doorbreken van patronen die ik zelf niet zag maar wel belemmerend werken. De locatie was hierbij erg ondersteunend, dichtbij de natuur. Els en Chantal boden veiligheid, vertrouwen en lieten me voelen dat ik het niet alleen hoefde te doen. De overige deelnemers versterkten dit gevoel. Samen sta je sterker en dit heb ik zeker zo ervaren.”
Patricia

Ervaringen eerste Retreat:

“Ik heb er geen seconde spijt gehad. Het was een fantastische groep, heel fijne oefeningen, meer zelfinzicht gekregen. En met Els & Chantal twee mensen leren kennen, die hun werk vanuit het hart doen. Het was voor mij een belevenis dat nu een week later nog steeds in mij werkt.
Ik kan het alleen maar iedereen aanbevelen het zelf te ervaren.”
Katrin

“Fijne sfeer en groep I Professionele begeleiding en coaching I Er is tijd en ruimte voor iedereen I Afwisselend programma I Inhoudelijk goed voorbereid I  Goed team.”
Ans 

“Het retreat heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was de juiste tijd voor mij persoonlijk om hieraan mee te doen en aanvullend op het proces waarin ik zit. Het was erg intens, met veel verschillende emoties die voorbij kwamen. De locatie en de groep maakte dat ik me veilig voelde om deze reis te maken. Ik ben erg blij dat ik dit voor mezelf heb gedaan, het heeft me veel gebracht. Chantal en Els zijn goed in staat om een groep te begeleiden door alles wat er langskomt tijdens zo een retreat en vullen elkaar ook goed aan. Ik ben onder de indruk van hun professionaliteit.”
VB

“Het was zo liefdevol en zorgvuldig. De energie was geweldig, ook zo allemaal met elkaar. Ik hoorde, doordat er rekening met mijn gehoor gehouden werd, er helemaal bij en dat  was zeer helend voor mij.
De familie-opstelling werkt nog steeds door, bespeur een lichte verschuiving. Ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen wat het werkelijk met me gedaan heeft. Bij mij gaat dat meestal geleidelijk aan. Het heeft me ontroerd. Het voelt nog steeds als een warm bad.”
PS

“Ontmoet jezelf op de plek waar je bent en kom thuis.”