Retreat

In je kracht staan.

Driedaagse Retreat – Kracht en ruimte in jezelf vinden

 

Retreat betekent letterlijk jezelf terugtrekken. Het is een manier om terug te komen bij jezelf zonder de afleiding van je dagelijkse leven. Het is tijd die helemaal voor jezelf is. Zo kun je je weer opladen en nieuwe inspiratie vinden. Het brengt je nieuwe inzichten over jezelf of de situatie waarin je je bevindt.

In deze Retreat van 23 t/m 25 juli 2021 gaat het om jou. Je neemt tijd voor jezelf en onderzoekt samen met anderen wat er speelt en wat getransformeerd mag worden. Je creëert de omstandigheden om in je kracht te kunnen staan. Zo zet je stappen om jouw leven te kunnen leiden zoals jij het graag wilt.

 

Wat gaan we doen

 

Samen kijken we naar waar je nu bent. Wat belemmert je om voluit te leven? Wat heb je jezelf aangeleerd om te kunnen overleven in plaats van te leven? We maken deze dagen gebruik van familie opstellingen, meditatie, oefeningen en rituelen. Zo krijg je helder welke bewegingen er zijn en waarom jij ze zo maakt. Van daaruit onderzoeken we wat een gezonde beweging is om nu te gaan maken. Dit biedt ruimte voor diegene die je werkelijk bent; ruimte voor je ziel, voor je zijn, voor jouw eigen kracht.

In deze retreat krijg je ook voldoende ruimte om echt even tijd voor jezelf te nemen. Maak vooral een keer een wandeling, trek je terug met je dagboek, zoek een stille plek om te reflecteren. We vinden het belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt.

 

Voor wie

 

Deze retreat is voor jou als je een duidelijk ‘ja’ voelt. Omdat je in je lijf voelt dat dit is wat je nodig hebt. Of omdat je weet dat er nog wat ‘opgeruimd’ mag worden en het je aanspreekt dat je dat niet alleen hoeft te doen.

Je hebt geen ervaring nodig in mediteren, zelfonderzoek of opstellingenwerk. Wij zijn er drie dagen lang om jou te begeleiden en waar nodig uitleg te geven.

 

Door wie

 

Wij zijn Chantal van de Louw en Els van Os. Al vanaf de kleuterschool zijn we vriendinnen. Door de jaren heen heeft onze persoonlijke en professionele zoektocht naar de werking van de ziel onze vriendschap steeds verder verdiept. Dit vormt een stevige basis voor de veilige sfeer die we waarborgen en die van belang is voor het werken met kwetsbare thema’s.

 

Praktische informatie

 

We hebben een fantastische locatie gevonden: Natuurlijk Yoga, Hondstraat 8, Vorstenbosch. Een prachtige Yoga ruimte van Marloes en een heel grote tuin erbij. In de tuin staat een strechtent waaronder we in de schaduw ook oefeningen kunnen doen. En is een overdekt terras waar we heerlijk kunnen lunchen.

Tijdens het programma kun je met je vragen steeds bij ons terecht. Zo staan onbeantwoorde vragen niet in de weg en kun je je volledig overgeven en het weekend ten volle ervaren.

Kies voor gemakkelijk zittende kleding en prettig schoeisel. Neem gerust een dekentje mee, een extra laagje kleding en dikke sokken of sloffen. Tijdens de meditaties en sommige oefeningen kun je het soms wat koud krijgen. Vooral als het weer niet zo warm is.

 
Wat:

Retreat In je kracht staan

Wanneer:

Vrijdag 23 juli, zaterdag 24 juli en zondag 25 juli 2021

Waar:

Natuurlijk Yoga
Hondstraat 8
Vorstenbosch
www.natuurlijkyoga.nl

Begeleiding:

Els van Os
Chantal van de Louw

Tijd:

Van 09:30 tot 17:00 uur
Inloop vanaf 09:00 uur

Investering:

€ 365,-
Koffie, thee, een gezonde lunch en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen. We zijn niet BTW-plichtig.
Mocht door COVID de retreat niet doorgaan dan krijg je het volledige bedrag terug.

Overnachtingsmogelijkheden:

Gezien de retreat zonder overnachting is, hebben wij een aantal tips.
www.bedinbrabant.nl
www.kersenhof.nl
www.benbdemaashorst.nl
www.byroozen.nl (B&B en camping)

Aantal deelnemers:

Het maximum aantal deelnemers is 10.

Informatie en aanmelden:

Voor je aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met Els van Os:
e
lsvanos@kpnmail.nl
06-12339266

 

Wie zijn wij

 

Chantal van de Louw (49):

Mijn leven heeft me uitdagingen gegeven die traumatisch waren, maar het heeft me ook heel veel zegeningen gegeven. Ik woon samen met mijn soul mate. We hebben vier kinderen en een hond. We wonen op het Engelse platteland waar we omringd zijn door de natuur.

Ik ben opgegroeid in een gezin dat leed aan de gevolgen van de Bersiap (Indisiche oorlog voor onafhankelijkheid) en waar veel kindersterfte was. Dit had depressies en andere psychische problemen tot gevolg voor veel leden van mijn familie, ook voor mijzelf.

Deze voorgeschiedenis en mijn eigen ervaringen hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Ze hebben me kracht gegeven. En veel kennis. Kennis die ik heel graag wil doorgeven. Ik weet dat er ongebruikt potentieel in iedereen zit en als ik het zie ontwaken in mensen, is dat het mooiste wat er is.

In deze retreat zal ik voor jou aanwezig zijn en alle aspecten die jou tot jou maken verwelkomen. Samen met Els zal ik je begeleiden naar de plaats waar jij jezelf radicaal mag accepteren en waar je nog meer liefde voor jezelf mag activeren.

In Engeland heb ik ruim een jaar geleden Dirumah Holistic Wellness (Dirumah is Indonesisch voor thuis) geopend. Dit is een centrum voor bewust leven waar alternatieve therapeuten werken, workshops gegeven worden en prachtige cadeautjes gekocht kunnen worden. Ik werk daar als Intuïtief Systemisch Coach en verzorg verschillende workshops waaronder Familieopstellingen en Women’s Circles tijdens de volle en nieuwe maan.

Kijk eens op www.dirumah.co.uk als je meer wilt weten.

Woorden die bij mij passen zijn: zachtheid, compassie, liefdevol, spiritueel, gevoelig, omarmend.

 

Els van Os (49):

Ik ben Els. Getrouwd met een lieve varkensboer en gezegend met 4 prachtige kinderen.  Op mijn 24e kwam er een omslag in mijn leven. Alle gevoelens die er in mij waren ontploften en lieten me zien dat ik niet op dezelfde voet door kon gaan. Vanaf dat moment begon mijn weg naar mezelf, naar wie ik werkelijk ben.

Ik ben de jongste uit een gezin van drie kinderen. Mijn moeder werd rond mijn eerste levensjaar ernstig ziek. Mijn vader had een druk bedrijf en was dus weinig aanwezig. Het ervaren van twee ‘afwezige ouders’ heeft ertoe geleid dat ik weinig heb kunnen rusten in mijn ouderlijk gezin. Dat ik op een plek ben gaan staan om het overzicht te behouden en mijn eigen overleving ben gaan regelen. 

Daarbij  hebben mijn voorouders allemaal een katholieke boerenachtergrond. Grote gezinnen, veel overleden kinderen, geen tijd om te rouwen, hard werken en doorgaan. Ruimte voor gevoelens was er niet waardoor ook psychische ziekten en suïcide voorkwamen. Daar waar gevoelens geen plek krijgen, zoeken ze hun weg om alsnog een plek op te eisen. Ik heb al veel kunnen aankijken en doorvoelen. Ik kan het beter laten waar het hoort en heb helder gekregen wat van mij is en wat van de ander. Daardoor is er rust in mij gekomen.

Mijn doel is om iedere cliënt te begeleiden naar een vrijer en meer ontspannen leven.
Ik kijk ernaar uit om jou samen met Chantal te begeleiden op het pad dat jij loopt.

Woorden die bij mij passen zijn: stevig, helder, puur, dragend, uitdagend, gevoelig en ruimte voor alles wat er is.

Wil je meer over mij en wat ik doe weten? Kijk dan gerust rond op deze website.

 

Recensies Retreat

 

“Ik heb er geen seconde spijt gehad. Het was een fantastische groep, heel fijne oefeningen, meer zelfinzicht gekregen. En met Els & Chantal twee mensen leren kennen, die hun werk vanuit het hart doen. Het was voor mij een belevenis dat nu een week later nog steeds in mij werkt.
Ik kan het alleen maar iedereen aanbevelen het zelf te ervaren.”
Katrin

“Fijne sfeer en groep I Professionele begeleiding en coaching I Er is tijd en ruimte voor iedereen I Afwisselend programma I Inhoudelijk goed voorbereid I  Goed team.”
Ans 

“Het retreat heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was de juiste tijd voor mij persoonlijk om hieraan mee te doen en aanvullend op het proces waarin ik zit. Het was erg intens, met veel verschillende emoties die voorbij kwamen. De locatie en de groep maakte dat ik me veilig voelde om deze reis te maken. Ik ben erg blij dat ik dit voor mezelf heb gedaan, het heeft me veel gebracht. Chantal en Els zijn goed in staat om een groep te begeleiden door alles wat er langskomt tijdens zo een retreat en vullen elkaar ook goed aan. Ik ben onder de indruk van hun professionaliteit.”
VB

“Het was zo liefdevol en zorgvuldig. De energie was geweldig, ook zo allemaal met elkaar. Ik hoorde, doordat er rekening met mijn gehoor gehouden werd, er helemaal bij en dat  was zeer helend voor mij.
De familie-opstelling werkt nog steeds door, bespeur een lichte verschuiving. Ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen wat het werkelijk met me gedaan heeft. Bij mij gaat dat meestal geleidelijk aan. Het heeft me ontroerd. Het voelt nog steeds als een warm bad.”
PS

“Ontmoet jezelf op de plek waar je bent en kom thuis.”