Meditatie

 

 Actieve meditatie

Van oudsher is vooral stille zitmeditatie bekend, zoals Vipassana en Zen meditatie. Osho zag dat het voor de hedendaagse mens vaak moeilijk is om gewoon maar in stilte te zitten.
Osho’s actieve meditaties zijn erg geschikt voor de westerse mens, die meestal een dynamisch en gehaast leven leidt. Opgehoopte spanning blokkeert de natuurlijke energiestroom in het lichaam; dit is van invloed op de manier waarop we denken en hoe we ons verhouden tot anderen. De meditaties van Osho helpen mee om deze blokkades op te heffen, om in een meer natuurlijke en ontspannen staat te komen.
Een actieve meditatie begint met een fysieke activiteit zoals bijvoorbeeld bewust ademen, schudden, dansen of ‘hummen’, en wordt gevolgd door fasen van ontspanning en stilte. Tijdens deze stilte is meditatie mogelijk; een tijd om je bewust te zijn van je lichaamssensaties, gedachten en gevoelens, op een accepterende manier, zonder oordelen.
De avond bestaat uit 1 uur actieve meditatie en 1 uur vrije invulling. De vrije invulling kan bestaan uit oefeningen rondom een onderwerp om een dieper inzicht in jezelf te krijgen en delen van ervaringen in de groep. Door met elkaar te delen kun je beter reflecteren wat jou waarheid is.

 

Interesse in actieve meditatie?
De meditatieavonden worden gegeven op een prachtige locatie: Kasteelklooster Bronckhorst Basilius van Brugelaan 2, Velp op maandag 9 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, aug. is vakantie, 3 sept., 1 okt., 5 nov. en 3 dec 2018.
De avond duurt van 19:30 u. tot 21:30 u.
De kosten zijn 15 euro per avond.

 

Voor vragen neem contact op met mij: 06-12339266 of via het contactformulier.

De wereld om je heen
is een spiegel van jezelf.